Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.11.2018 20:14 - Долна руска лъжа: В България с протести искали изгонването на украински военни, които се лекуват в санаториуми
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 1452 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.11.2018 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Петя Паликрушева и Ася Иванова са посочените на сайта имена на служителите в българската редакция. Петя Паликрушева-Иванова оглавява Движение "Че Гевара". Съпругът ѝ Павел Иванов е лидер на партия "Съюз на българските комунисти".   image

Константин Книрик

14NOV2018  

"В България се провеждат протестни акии с призиви към властите да изгонят от страната украински екзекутори, които след извършените ужасни престъпления спокойно си почиват в български санаториуми", "съобщава" руската информационна агенция "Новостной фронт".

"Ние не искаме България да лекува украински главорези в санаториумите си. Четири години в сърцето на псевдодемократична Европа се върши чудовищен геноцид", "цитира" изданието неназонав участник в протеста ,който никога не се е провеждал.

Уж гневните българи заявили, че са "длъжни да спрат това безобразие".

Наглостта на руската "медия" е стигнала дотам, че изцяло си е съчинила събитие, участници и позиции и изобщо не се срамува да тиражира лъжите си.

Подобно на други пропагандни руски сайтове и news-front се издава на шест езика освен на руски.

Проверка обаче показва, че news-front.info е един от сайтовете, разпространяващи фалшиви новини в България, според Европейската служба за външна дейност.

Припомняме, че сайтът има и българска секция и редакция. Разследване на "Дневник" показа, че сайтът е свързан с руската държава, а журналисти от "Информационната агенция на Новорусия" вероятно имат връзка с опита за преврат в Черна гора от миналата година.

Българите, които работят за сайта, участват като организатори на други инициативи на Русия у нас и организирането на протести срещу НАТО. Те стоят и зад заплахите във Фейсбук към хора, обявени от тях за русофоби, която се разследва от ГДБОП. 

Петя Паликрушева и Ася Иванова са посочените на сайта имена на служителите в българската редакция. Петя Паликрушева-Иванова оглавява Движение "Че Гевара". Съпругът ѝ Павел Иванов е лидер на партия "Съюз на българските комунисти". 

Паликрушева и “Че Гевара" бяха дейни участници през февруарските протести от 2013 г., довели до падане на първото правителство на Бойко Борисов.

 

Домейнът на информационната агенция, която се рекламира като "създадена за правдивото отразяване на събитията в Донбас, Сърбия, България, Русия, в Украйна и по целия свят", е регистриран със скрито име на собственика. За да функционира като средство за масова информация, на агенцията обаче ѝ е необходим лиценз от руската Федерална служба за надзор в сферата на съобщенията, информационните технологии и масовите комуникации – РОСКОМНАДЗОР. От регистъра на регулатора се разбира, че собственик на агенцията е “МедиаГрупп НьюсФронт” с адрес в Крим, град Бахчисарай. От руския търговски регистър се вижда, че собственици на фирмата с равни дялове, са Константин Сергеевич Книрик, който е и ръководител на агенцията, и Михаил Анатолиевич Синелин.

Книрик е един от учредителите на неправителствената Регионална обществена организация "Глобални информационни технологии", която е регистрирана на адреса на "МедиаГрупп НьюсФронт". Според публикация в изданието znak.ru “Глобални информационни технологии” e получила през 2016 г. грант от фонда за поддръжка на неправителствения сектор към президента на Русия – 3 млн. рубли за финансиране на News Front. 

Друг проект на същата организация е наречен "Единен информационен портал България – Русия". Не се намират данни дали проектът е финансиран и изпълнен, но краткото му описание е показателно за целите и методите на работа: "Формиране на положителен имидж на Руската федерация в страните на Балканите. Пробив в информационната блокада. Поддържане на неофициални контакти между гражданите на България и Русия за съвместна работа в сферата на публичната дипломация".

Faktor.bg




Гласувай:
3



1. planinitenabulgaria - Путин е замесен и в отношенията Гърция-Македониия, като ползва атонските
14.11.2018 22:15
монаси, сега натиска вселенския патриарх, позицията на нашия патриарх остава в тайна, меси се в Австрия, Холандия, според мен той е и в основата на протестите в България сега, наактивирани от троловета му Нинова и Радев.
Имаше една композиторка Фани Паликрушева, която от десетки години живее във Виена, дории си спомням една нейна творба, Метаморфози. Тази "Гасиябълкова" вероятно е роднина с нея.
А за Товарищ книриК, който знам че е избиран многократно за най-красив мъж на света предлагам една съветска народна песен, в която такива като него пеят:

Украйна житница е златна,
уя е жила благодатна!
цитирай
2. анонимен - Колев, кажи за Иво Инджев
15.11.2018 03:02
Как така от наследствено ДС ченге, онучено във великия Совецки Союз, който с десетилетия ни убеждаваше по БТ за заГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ИЗВЕДНЪЖ... АМА МНОГО ИЗВЕДНЪЖ СТАНА 'ДЕМОКРАТ'
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086481
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031